domingo, 29 de noviembre de 2009

UN ESPILL ON MIRAR-SE



MORO UN EXEMPLE PER LES NOVES GENERACIONS

El jugador d´Alcàntera del Xúquer, Moro, jugara la seua 4 final en 2 dos anys, si guanya en la tornada a l´equip d´Oliva, jugant en la formació de Rafelbunyol. Desprès de la seua etapa de jugador professional s´ha adaptat a una nova professionalitat, la de treballar el planter i al costat dels Clubs. A més a més el seu carisma ha fet que siga un ídol per molts joves i un dels jugadors més estimats del mon del raspall. S´ha convertit en un professional del nostre esport com mestre de les noves generacions, ja que es el monitor de les escoles de Rafelbunyol, Alcàntera del Xúquer i de les escoles de tecnificació d´Alberic i Orba.

EL CAMI DEL MORO OBRI PORTES


Jose Francisco García "Moro" va nàixer fa 38 anys a Alcàntera de Xúquer, i com a tants jóvens del seu poble va optar per la pilota valenciana per a especialitzar-se en el "raspall" fins a aconseguir els màxims guardons. En la seua etapa com a professional va recórrer els principals trinquets, va aconseguir tots els títols i va deixar el segell d'un jugador sempre compromés. Potser per això no va dubtar a acceptar la proposta del renovat club de Rafelbunyol per a jugar l'edició XV de l'autonòmic Ruralcaixa de Raspall. I fins al poble de l'Horta va anar per a endinsar-se en un món nou, desconegut per a ell. I va quedar "atrapat". Es va convertir en el líder indiscutible d'èxits imparables: campionat en carrers, subcampionats en trinquets i participació, de moment reeixida, en la Copa Generalitat. "Estic vivint l'experiència més bonicade la meua vida com a esportista. No podia imaginar que Rafelbunyol es bolcara d'esta manera", afirma el jugador. I és que Moro ocupa hui el càrrec de director esportiu. Està encarregat de confeccionar els equips, d'orientar la política competitiva i de dirigir l'escola, especialment animada. "Ara hem posat en marxa una Escola d'Adults de Pilota Valenciana, crec que és la pionera. Cada dimarts ve gent de totes les edats, hòmens i dones. És una meravella", diu el jugador. Es tracta d'una figura, la de director esportiu, que Rafelbunyol ha posat per primera vegada en marxa.
Moro dirigix l'escola de pilota d'Alcàntera i l'Escola de Tecnificació que la Federació de Pilota ha posat a Orba. "Hui sóc un verdader professional de la pilota valenciana. Vixc d'este esport, de la qual cosa m'agrada. Els clubs formen un potencial enorme com a possibles eixides professionals per als que ens dediquem a la pilota valenciana. Entre tots hauríem de ajudar a fer que la seua força fora cada dia major"

No hay comentarios:

Publicar un comentario