jueves, 16 de septiembre de 2010

ENTREVISTA AMB KIKO FEMENIA


Sanet i Negrals canvia d'equip

El poble de Kiko Femenía, limítrof amb la província de València, amb una penya valencianista i històricament simpatitzant del club "che", guanya adeptes per a la causa herculana davant del derbi que enfrontarà als dos clubs el diumenge en el Rico Pérez
"A Sanet i Negrals hi ha una ' guela ' que arranca queixals ". La famosa rima que acompanya a manera de cartell popular la coqueta localitat alacantina de la Marina Alta corre perill d'entrar en desús. Ara com ara, el xicotet municipi de a penes 700 habitants, situat a només sis quilòmetres de la línia que separa la província d'Alacant de la de València, se n'adona, al ser esmentat, que ha passat a ser conegut com el poble de Kiko Femenía, el jugador de l'Hèrcules. Això sí, amb permís d'Agapito, l'etern guàrdia municipal, ara ja jubilat, que ix del bar de Miguel per a rebre al "xiquet" en la plaça i deixar clar que, encara que l'única penya que hi ha en el poble siga valencianista, "ara Sanet és herculana".
La sentència d'Agapito haurà d'esperar al diumenge per a ser confirmada. Serà a La Bolata un pub que s'ha convertit en centre de reunió dels partits de la Lliga BBVA i que eixe dia tornarà a estar abarrotat per a veure l'Hèrcules-València- l'escenari per a polsar si realment la gent de Sanet i Negrals està canviant .
La prova d'això ja es va deixar veure dissabte passat davant de les pantalles del Pub amb motiu del Barça-Hèrcules. En aquella ocasió, el saló del bar va quedar repartit amb gent de Benimelli, localitat veïna que es distingix per ser una plaça majoritàriament culé. Segons compte Jose Ramis, un dels íntims amics de Femenía, res més fer acte de presència en el bar, els benimeleros van pronosticar sense dubtar un 5-1 per al Barça ("i deixem un per a l'Hèrcules per deferència amb Kiko", van agregar). El relat de Jose s'interna tot seguit en el "canvi d'actitud" dels seguidors cules del poble veí "amb el primer gol de Valdez" i en el "mutis pel fòrum" res més complir-se el minut 80 veient el 0-2 en el marcador.
"Fins ara, els de Sanet tirem molt cap a València. Per a compres, El Corte Inglés, visitar a metges... històricament hem anat cap al nord. Així que amb el futbol també ens ha passat igual. Però dic fins ara. El debut de Kiko en l'Hèrcules està canviant hàbits", sosté Adelino Ramis, un altre sanetero impregnat per l'herculesmanía gràcies al seu veí futbolista.
El debat ho aprofita el propi Kiko per a desfer greuges: "Fa uns mesos va haver-hi una confusió amb unes declaracions que es van interpretar malament. Jo mai he sigut del València, de fet el meu segon equip és el Madrid", sosté el jugador Herculano qui, per cert, només va tindre un xicotet disgust en el Camp Nou darrere de la victòria: "Vaig quedar amb Andrés Iniesta per a intercanviar les camisetes a la conclusió del partit. Em va citar en la banda i, darrere de girar-me per a agrair als aficionats alacantins ubicats en un dels fons, Iniesta ja havia desaparegut. Sé que no té major importància, però em va saber greu eixe gest", recorda Kiko.
Amb tot, en el Camp Nou va primar, a més de la victòria, la constatació que el problema d'ansietat que va patir en el seu debut en Primera davant de l'Athletic havia desaparegut. Sobre eixe assumpte, son pare, Paco Femenía, el mecànic de Sanet, ho té clar: "qui coneix a Kiko sap que això li passa tots els anys. Se li han anat amics en el vestuari, gent amb què es portava molt bé i es menja molt el cap. Això li provoca ansietat".
Siga com siga, els minuts que va disfrutar davant del Barça van aclarir dubtes: "Em vaig notar perfectament. Tant l'entrenador com els meus companys m'han ajudat molt", explica el jove davanter, que encara lamenta el parell d'ocasions que van poder acabar en gol. "En una estava Valdés, un dels millors porters del món, i en l'altra, darrere d'un perfecte centre de Peña, decidisc disparar de volea i el baló se'n va anar per poc. Vaig poder controlar ja que li guanyava la posició a Maxwell, però... Haguera sigut el no va més marcar en el Camp Nou", recorda.

TOTES LES FOTOS DE L'ENTREVISTA .
http://comunidad.diarioinformacion.com/galeria-multimedia/Futbol/Kiko-arrastra-aficion/18035/1.html

No hay comentarios:

Publicar un comentario